Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

De många arbeten som utfördes i helgen gick som de skulle även om några moment fick flyttas, inom tidsramen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

De planerade arbetena i påsk gick bra trots kraftig blåst

Vi utförde enormt många arbeten, med uppskattningsvis 50 maskiner och lika många handverktyg i helgen. I natt inleds inkoppling av nya spår.

De pålnings-, spont- och spårarbeten som planerats i helgen gick enligt planen. Enbart mindre justeringar har fått göras, och inget har varit tidskritiskt.

Helgens jobb gick fint trots blåsten säger Mats Granath, tf projektledare för Olskroken planskildhet.  

Mats Granath som är delprojektledare för Olskroken planskildhet berättar om helgen som pågick dygnet runt i påsken:

"Spårarbetena i helgen gick som de skulle. Vi jobbar dygnet runt när det behövs och pålar med bullerdämpande strumpa samt spontar med bullerskärm för att skydda omgivningen maximalt. De starka vindarna gjorde jobbet än mer komplicerat, då vi lyfte kontakt-ledningsbryggor med helikopter och transportband med lyftkran."

Hör intervju med Mats Granath i P4 på långfredagen.

"Men i övrigt har det gått relativt problemfritt hitintills och vi ligger i fas inför inkopplingen natten till den 7 april. Helikoptern lyfte fyra kontaktledningsbryggor på långfredagens morgon och det gick väldigt smidigt och lika fort som förra gången."

Även helikopterlyften gick som de skulle.  
Här ser man arbetsområdet och helikoptern som lyfter den gröna bryggan (syns lite dåligt men titta mitt i bilden).  

Enbart mindre justeringar har alltså fått göras och inget har varit tidskritiskt och vi skall kunna lämna tillbaka i god tid hoppas vi. Inte minst de starka vindarna  innebar lite förflyttningar av moment inom tidplanen.