Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En maskin som den som syns på bilden använder vi när vi utför spårriktning.

Den här maskinen har tidigare använts i Olskroken för att rikta spår. Vi kommer att låta mer under vissa dagar i vår, när vi har tillstånd för bullrande arbeten.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bullrande arbeten i Olskroken den 2 maj

Söndag den 2 maj ska vi arbeta med spårriktning och makadamisering av spår 91 som ligger närmast Fruktgatan, Partihallarna, vilket kommer att låta. Vi har dock fått tillstånd för eventuella överskridande av bullernivåerna.

Vi har ansökt och fått tillstånd för att bullra den 2 maj. Vi behöver jobba med spårriktning och utläggning av makadam denna dag, som en extra åtgärd för att få de nybyggda spåren i exakt rätt position. 

Vi har genomfört spårriktning många gånger under detta projekt så ljudet torde inte vara obekant för omgivningen. Ljudet är inte stötvis förekommande, som pålning, utan snarare mer konstant. 

Jobben den 2 maj påbörjas kl 02.00 den och slutförs sedan under dagen. Vi arbetar alltid så fort vi kan och använder de möjligheter vi har för att dämpa omgivningsbuller. 

Vill du veta mer kan du läsa om hur vi arbetar med mijlöfrågor och buller i Olskroken planskildhet.

Olskroken planskildhet – Buller