Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

I påsk förbättras järnvägen inte bara i Olskroken utan på många håll i landet. Bilden är tagen vid en justering av en kontaktledning med en liftmotorvagn på Skäran i Olskroken.

I påsk förbättras järnvägen inte bara i Olskroken utan på många håll i landet. Bilden är tagen vid en justering av en kontaktledning med en liftmotorvagn på Skäran i Olskroken.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

När du äter ägg jobbar vi i spår så planera resorna

Under påskhelgen gör vi flera stora förbättringsarbeten på järnvägen på många ställen. För dig som måste resa med tåg kommer det att märkas. Ibland går det färre tåg, ibland leds trafiken andra vägar och ibland ersätts trafiken med buss.

Det pågår en historisk satsning på infrastruktur. Samtidigt som vi rustar upp och moderniserar vårt befintliga transportsystem, bygger vi på flera håll också helt ny järnväg.

– Tillsammans med tågbolagen gör vi vårt bästa för att du som behöver resa ska kunna göra det så smidigt som möjligt. De arbeten med järnvägen som görs under påsk har planerats långt i förväg och därför är tågbolagens tidtabeller redan anpassade, säger Madelene Frödell, avdelningschef på verksamhetsområde Trafik i väst.

Res bara om du måste
Under pandemin behöver vi hjälpas åt att minska risken för trängsel i transportsystemet. Res därför bara om du måste. För dig som behöver resa med tåg under påsken är det extra viktigt att planera din resa hela vägen från dörr till dörr.

Mer information om just din resa hittar du där du köper din biljett.

Läs vidare i artikeln om påskens arbeten på järnväg,
på Trafikverkets länssida, genom att klicka på denna länk.