Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt i ditt område Olskroken

På den här sidan kan du hitta bygginformation om våra arbetsområden Ånäs, Olskroken och Gullberg i projekt Olskroken planskildhet.

I filmen ”Här bygger vi Olskroken planskildhet – vår och sommar 2021” på den här sidan kan du se och lyssna på vad som händer under våren.

Karta över vårens arbeten i Olskroken planlösning. Klicka på bilden för att se kartan i en större storlek. 

De här arbetena pågår i vår och sommar

1. Norra spårområdet

Vi har utökat vårt arbetsområde norrut, längs med Partihallarna. Där ska vi flytta spår och växlar på Bohusbanan under våren. Vi river även två spår på Norge/Vänerbanan och ersätter dem i nya lägen på en delsträcka, från april fram till sommaren.

2. Norra och Södra Ånäsbron

Spår över Södra Ånäsbron rivs i sommar och tågen på Västra Stambanan leds över den nya Norra Ånäsbron.

3. Olskroksbron

Vi jobbar med att gjuta brostöd för fortsätt­ningen av bron, längs Partihallarnas södra sida mot spår­ området. Vi utför också markarbeten, så att vi ska kunna gjuta ännu fler brostöd, och komma igång med broöverbyggnaderna. Fler balkar ska också på plats i höst.

4. Fruktgatan

Vi fortsätter påla och sponta utmed Fruktgatan, ner mot Gullbergsån. Här kommer både Olskroksbron och Godstågsviadukten att gå.

5. Godstågsviadukten

Här bygger vi en förgrening över Västlänkens nya spår.

6. Västlänkens spår

Projektet bygger spår in mot deletapp Centralen, projekt Västlänken. Vi pålar på den västra sidan av Gullbergsån, vid E6:an.

Karta över hur banorna möts. Klicka på bilden för att se kartan i en större storlek. 

Så här möts banorna

Olskroken planskildhet har ett omkring två kilometer långt arbetsområde. Vi bygger sex järnvägsbroar, en gångbro och ungefär 10 000 meter nya järnvägsspår.