Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Buller

Att bygga projekt Olskroken planskildhet kommer att orsaka en del buller. Buller är allt oönskat ljud och förekommer i två former, dels som luftburet men även som stomljud.

Bygget av Olskroken planskildhet kommer medföra luftburet buller och det kommer sannolikt vara en av de mest påtagliga störningarna. I området förekommer det buller dagligen från väg- och järnvägstrafik, men buller från pålning, spontning och andra konstruktionsarbeten kan urskilja sig och upplevas annorlunda. 

Byggbuller är av en annan art än den det trafikbuller som vanligen präglar ljudlandskapet i området. Så även om man är van vid väg-och järnvägstrafiken i området, kan de järnvägsarbeten vi genomför i projektet orsaka störande buller. Detta trots att den faktiska ljudnivån från byggbullret är i nivå med eller lägre än trafikbullret. Men då till exempel pålning är en helt annan typ av ljud mot det normala, förstår vi att det upplevs störande på ett helt annat sätt.