Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 160

Väg 160, Säckebäck–Varekil, ny väg

Säkerhet och framkomlighet förbättras när väg 160, Säckebäck–Varekil byggs om. En pendelparkeringsplats byggs. Nya vägen ska gå öster om nuvarande med hastighet 80 km/t. Gamla vägen blir lokalväg, gång- och cykelbana.

Vi bygger delvis ny väg 160, den som ersätts blir lokalväg för in- och utfart till fastigheter samt gång- och cykelväg. Vi byggger också en pendelparkeringsplats vid busshållplatsen Säckebäck. 
Under byggtiden prioriteras säkerheten och vi stänger av med hjälp av trafikvakter när vi behöver spränga. Vi gör också vad vi kan för att anpassa oss till trafikanternas behov och har en fortlöpande dialog med bussoperatörerna. 
Det är mycket viktigt att hastigheterna hålls, tänk på att vägen är en arbetsplats.

 

Så här ser det ut längs med den nya vägsträckan (inte öppen för trafik ännu)

Du hittar fler översiktsbilder i mappen Byggbilder. 

nya_vag_fjorden_750x230.jpg

Bakgrund:
Huvudvägen över Orust har stor regional betydelse, med pendlingstrafik till fastlandet. Mellan Säckebäck och Varekil är det smalt och krokigt med dålig sikt och bergiga sidoområden. 
Den nya landsvägen blir cirka tre km lång plus fyra km gång- och cykelväg. Vägen blir åtta meter bred med ett körfält i vardera riktning, hastigheten blir 80 km/t.