Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Efterlängtat informationsmöte 1 mars 2018

Den 1 mars höll vi ett minst sagt välbesökt informationmöte i Tegneby. Det blev en kväll med ont om plats och gott om tålamod.

Orustborna har väntat i decennier på vägen och nu har bygget satt igång. Ämnena spände från hur man stabiliserar med pelare 25 meter ned i leran, till 2000-årig magi i gamla benrester.

Läs text från informationsmötet, (pdf-fil, 175 kB, öppnas i nytt fönster).
Se vår presentation, klicka här (pdf,-fil 2,25 MB, öppnas i nytt fönster).

Se arkeolog Pia Claessons presentation (pdf-fil, 3.2 MB, öppnas i nytt fönster). 


Daniel Kilqvist från NRC Group berättar om bygget och besvarar frågor. Bild: Berit Stridh

Förutom Trafikverket och entreprenören NRC Group deltog Statens historiska museer vid mötet och berättade om de arkeologiska undersökningarna som gjorts i området.  Läs mer om arkeologi under nyheter nedan samt här: http://arkeologerna.com/category/blogg/  Rapport ska publiceras här: http://arkeologerna.com/publikationer/ 

Bakgrund: Huvudvägen över Orust har stor regional betydelse, med pendlingstrafik till fastlandet. Mellan Säckebäck och Varekil är det smalt och krokigt med dålig sikt och bergiga sidoområden.  Den nya landsvägen blir cirka tre km lång plus fyra km gång- och cykelväg. Vägen blir åtta meter bred med ett körfält i vardera riktning, hastigheten blir 80 km/t.