Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya väg 160 inför öppningen.

Bild på nya väg 160 som öppnas inför midsommarhelgen 2019.
Foto: Göran Berggren

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya väg 160 öppnas före midsommar!

Lagom till att många midsommarfirare ska bege sig upp i Bohuslän öppnas nya väg 160 mellan Säckebäck och Varekil. Asfalten är nylagd, trafikskyltarna är på plats och vyn över Stigfjorden är om möjligt ännu vackrare nu när vägen ligger högre än tidigare.

Före midsommar öppnar vi den ombyggda vägsträckan mellan Säckebäck och Varekil. Då har vi förbättrat säkerheten och gjort det lättare att komma fram på huvudvägen över Orust.

Tack vare det goda samarbetet med vår entreprenör och ett byggvänligt väder under året blev den nya vägen klar tidigare än planerat.

– Men även om vi kan släppa fram trafiken återstår en hel del arbete vid sidan av vägen, säger Tobias Hellström som är biträdande projektledare på Trafikverket. Under hösten och vintern kommer vi att färdigställa gång- och cykelvägen och dess planskilda korsningar under den nya vägen. Dessutom bygger vi en pendelparkering och gör vägslänterna fina.

– Eftersom vägområdet fortfarande är en arbetsplats uppskattar vi att du som kör här visar hänsyn och håller hastigheten, fortsätter Tobias.

Är du ute och kör på Tjörn och Orust under midsommarhelgen, eller när som helst under året, rekommenderar vi en tur på väg 160.