Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Övervägande positivt för Västlänken

Den 5 juni 2014 fanns en insändare av signaturen "Lasse kaka" med i Göteborgs-Posten. Här hittar du vårt svar.

Svaret skickades till Göteborgs-Posten 2014-06-09. Publicerat: 2014-06-10.

Övervägande positivt för Västlänken

Ungefär två tredjedelar av allmänheten har en positiv eller neutral inställning till Västlänken. Det visar en undersökning som företaget Markör nyligen genomfört på uppdrag av Trafikverket. Undersökningen har gjorts bland allmänheten i Göteborg med kranskommuner och bland närboende och verksamheter inom det område där Västlänken ska byggas. Totalt har 1102 personer intervjuats.

Bland allmänheten uppger 42,75 procent sig vara positiva eller mycket positiva till Västlänken, 25,5 procent sig vara neutrala och 19,5 procent sig vara negativa eller mycket negativa. 12,25 procent har inte tagit ställning. Påståendet att ingen vill ha Västlänken stämmer således inte med resultatet från undersökningen.

Ett så omfattande projekt som Västlänken kommer att märkas men vi arbetar redan nu för att säkerställa att staden fungerar väl under byggtiden.

Nya centrala stationer vid Haga och Korsvägen gör att den lokala trafiken avlastas genom att fler kan komma närmare sina slutmål och slippa byten. Stationerna ger också möjlighet att utveckla nya områden i Göteborg med bostäder och verksamheter.

Bo Larsson, projektchef Trafikverket