Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kontroll på kostnaderna

Den 18 maj fanns en insändare av Ulrika med i Göteborgs-Posten. Insändaren var orolig över extra kostnader för Västlänken. Här hittar du vårt svar.

Svaret skickades till Göteborgs-Posten 2015-05-22. Publicerat: -

Kontroll på kostnaderna

Trafikverket är en av Sveriges största byggherrar och har erfarenhet av att bygga i komplicerade miljöer. Av de nio storprojekt som öppnats för trafik sedan verket bildades 2010 har samtliga utom två legat under eller inom budget. Totalt har alla nio storprojekt genomförts inom den sammantagna budgeten för Trafikverkets stora investeringsprojekt. I dagsläget har vi inte några indikationer på att det inte skulle räcka med de 20 miljarder kronor i 2009 års prisnivå som finns budgeterade för Västlänken. Av dessa ligger drygt tio procent i en så kallad riskreserv, som är till för att hantera förutsedda och oförutsedda risker i samband med bygget.

Bygget av Västlänken kommer oundvikligen att påverka omgivningen, men att Göteborg ska vara en tillgänglig stad är prioriterat i planeringen. I de här frågorna har vi också ett nära samarbete med Göteborgs Stad och Västtrafik. Utgångspunkten är att staden ska fungera så bra som möjligt för både invånare och besökare även under tiden Västlänken byggs.

Emelie Lorné Idenstedt, Tf. kommunikationsansvarig Trafikverket