Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Västlänkens miljöansökan hanteras i domstolsprocessen

Den 11 oktober 2016 fanns en debattartikel i Göteborgs-Posten om vår ansökan till mark- och miljödomstolen. Här finns vårt svar.

I en debattartikel i tisdagens Göteborgs-Posten menar debattören Sven Simonson att Trafikverket har ”missat att ta upp viktiga frågeställningar” i sin tillståndsansökan för projekt Västlänken.

Prövningen av Västlänken följer den lagstadgade process som gäller för alla större infrastrukturprojekt. När Trafikverket i februari skickade in sin ansökan till mark- och miljödomstolen övergick hanteringen av frågorna till dem.

Det är nu domstolens sak att avgöra om ansökans utformning är tillräcklig. Trafikverket varken bör eller vill föregå den domstolsprocess som nu är i gång.

Debattören har således möjlighet att belysa sina frågor inom ramen för mark- och miljödomstolens prövning. Trafikverket kommer då att bemöta dem. Domstolen kommer även att hålla en muntlig förhandling.