Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sprängskiss genom stationstunneln i Haga. Illustration: Abako Arkitektkontor
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu går vi ut med upphandlingar för förberedande arbeten

Inför bygget av Västlänken och Olskroken planskildhet kommer vi att genomföra vissa förberedelser i staden. Bland annat kommer vi att lägga om vissa ledningar i marken. Nu bjuder vi in entreprenörer att lämna anbud i upphandlingen av ledningsomläggningar.

För att bygget av Västlänken och det angränsande projektet Olskroken planskildhet ska kunna genomföras så smidigt som möjligt behöver vi göra vissa förberedande arbeten innan byggstart år 2018. Vi behöver till exempel lägga om el- och vattenledningar för att göra plats för järnvägsanläggningarna. Detta ska vi göra med punktvisa insatser på olika platser längs Västlänkens sträckning och i Olskroken. Arbetet görs i samråd med de som äger ledningarna och marken.

– Vi bjuder nu in entreprenörerna att lämna anbud i upphandlingen av ledningsomläggningar inför bygget av Västlänken och Olskroken planskildhet. Arbetet är uppdelat i tre etapper och den första upphandlingen gäller etappen som sträcker sig mellan Olskroken och Residenset, säger Ida Bremer, upphandlare i projekt Västlänken.

De två övriga etapperna för ledningsomläggningar sträcker sig från Residenset till Handelshögskolan, respektive från Handelshögskolan till Almedal. Enligt den preliminära tidplanen ska de förberedande arbetena påbörjas till hösten 2015.

För att lämna anbud i upphandlingen, besök vårt upphandlingssystem CTM via länken nedan.

Gå till CTM.

Kartan visar de tre etappernas storlek och placering.