Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd avslutat

Efter drygt tre veckor är samrådet inför ansökan till mark- och miljödomstolen för bygget av Västlänken och Olskroken planskildhet avslutat. Nu påbörjar vi arbetet med att gå igenom de synpunkter som kommit in under perioden.

Mellan den 15 april och den 10 maj höll vi samråd inför ansökan om tillstånd hos mark- och miljödomstolen. Det vi ska ansöka om tillstånd för är vattenverksamhet, men även för andra delar av bygget av Västlänken och Olskroken planskildhet som skulle kunna medföra påverkan i form av exempelvis buller och vibrationer.

Syftet med samrådet var att informera och ta del av synpunkter från allmänheten och enskilda som är särskilt berörda, samt myndigheter och organisationer. Nu när samrådet är slut går vi igenom och tar hand om de synpunkter som kommit in under perioden och fortsätter därefter arbetet med ansökan till mark- och miljödomstolen. Vi räknar med att skicka in ansökan till domstolen i årsskiftet 2015/2016.

Läs mer om vad miljöprövningen innebär här.

Här hittar du den redogörelse som vi har tagit fram som underlag till samrådet.