Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårläggning i Citybanan, Stockholm. Foto: Stefan Bratt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort grepp kring sociala hänsyn

I samband med bygget av Västlänken tar vi ett stort grepp kring sociala hänsyn tillsammans med Göteborgs Stad. I upphandlingarna ställer vi sociala krav på entreprenörerna med målet att öka sysselsättningen och minska utanförskapet i Göteborg.

Bygget av Västlänken genererar många nya arbetstillfällen. Tillsammans med Göteborgs Stad har vi startat en arbetsgrupp för det gemensamma arbetet gällande sociala hänsyn i projekt Västlänken.

– Detta är en viktig fråga och vi kommer att ta vårt sociala ansvar genom att skapa arbetstillfällen för arbetslösa i Göteborg, säger Västlänkens projektchef Bo Larsson.

Arbetet kommer att innefatta åtgärder för ökad sysselsättning och minskat utanförskap för exempelvis långtidsarbetslösa och personer med funktionsnedsättning. Vi kommer även att ta emot lärlingar till projektet.

Sociala krav på entreprenörerna

Just nu pågår arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag inför upphandlingen av entreprenörer till Västlänkens bygge. I förfrågningsunderlagen beskriver vi det arbete som ska utföras och anger de krav vi ställer på entreprenörerna, däribland sociala krav.

– Kraven vi ställer på entreprenörerna innebär bland annat att de ska delta i vårt samarbete med Göteborgs Stad och bidra till att möjliggöra dessa arbetstillfällen för arbetslösa, säger Bo.