Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Behnam Shahriari. Foto: Lasse Fredriksson
Denna nyhet är äldre än 6 månader

"Med respekt och lagarbete hittar vi de bästa lösningarna"

Vi i Västlänken: Här berättar Behnam Shahriari, teknikansvarig Anläggning, om sin roll i projektet.

Vad har du för bakgrund och hur hamnade du i projekt Västlänken?

Jag har byggt tunnlar i över 20 år. Jag började som byggledare ute på byggen, vilket har gett mig viktiga erfarenheter som jag sedan tagit med mig i andra yrkesroller. På Trafikverkets kontor i Göteborg har jag arbetat i cirka 12 år och i många olika roller. Bland annat har jag arbetat som projektledare, ansvarig för tunnelsäkerhet och som enhetschef för teknik och miljö inom avdelningen som arbetar med Trafikverkets största projekt. Innan jag hamnade i Västlänken var jag inblandad i några andra stora projekt, bland annat utbyggnaden av
Västkustbanan och utbyggnaden av väg och järnväg mellan Göteborg och Trollhättan.

Vad innebär din roll i Västlänken?

I min roll som teknikansvarig Anläggning är jag ansvarig för områden som geo-, berg- och hydroteknik, byggnadsverk, mark och vatten, risk/säkerhet och general design. Jag är även kontraktsansvarig för många av mätarbetena som vi ska genomföra i Göteborg inför bygget av Västlänken, för satellitmätningarna och för arbetet med besiktningar av fastigheter.

Vad är den största utmaningen med Västlänken utifrån ditt perspektiv?

Den största utmaningen är att bygga anläggningen med minsta möjliga påverkan på omgivningen. Oavsett om det gäller natur, fastigheter, anläggningar eller trafik arbetar vi för att störningarna ska bli så små som möjligt under byggtiden.

Hur löser du utmaningen?

Genom ett tätt samarbete med mina kollegor – både internt på Trafikverket men även med våra externa konsulter. Jag tycker om utmaningar och komplexa projekt och jag har stor respekt för den komplexitet som finns kring ett projekt som Västlänken. Men genom lagspel kan vi hitta de lämpligaste lösningarna på våra utmaningar.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att få jobba med teknik och utmaningar i ett komplext projekt där jag lär mig något nytt varje dag.

Vad gör du för att koppla av?

Jag reser gärna till storstäder eller till sol och värme. Men jag uppskattar också några pass i veckan på löpbandet.

Blir det mycket prat om Västlänken på fritiden?

Det kan det absolut bli. Eftersom jag gillar mitt jobb och är stolt över det jag gör så pratar jag gärna om Västlänken om ämnet kommer upp. Många i min omgivning är för en utveckling av staden, de vill ha en bättre infrastruktur och ser Västlänken som en viktig del i framtidens Göteborg.