Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kring Korsvägen är det mycket liv och rörelse. Intensiv trafik, evenemang och verksamheter som lockar många besökare. Fotograf Kasper Dudzik. Bild till höger: Magnus Eriksson.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

"Med olika kompetenser arbetar vi tillsammans fram bra lösningar"

Vi i Västlänken: Här berättar Magnus Eriksson, delprojektledare i Västlänken, om sin roll i projektet.

Vad har du för bakgrund och hur hamnade du i projekt Västlänken?

Jag är relativt ny och började arbeta i projekt Västlänken i november 2015. I grunden är jag väg- och vattenbyggnadsingenjör och har även en doktorsexamen i jord- och bergsmekanik. Innan jag kom till Västlänken har jag arbetat med undermarksbyggnade, till exempel tunnlar och bergrum, sedan 1993.

Vad innebär din roll i Västlänken?

Min roll i Västlänken är som delprojektledare för entreprenad Korsvägen. Korsvägen är den mest södra delen av Västlänken och sträcker sig från mitten av bergtunneln mellan Haga och Korsvägen och vidare ut mot Almedal. Vid Almedal ska sedan länken ansluta till Boråsbanan och Västkustbanan. Att vara delprojektledare innebär många olika arbetsuppgifter och i nuläget arbetar vi med att ta fram ett förfrågningsunderlag för upphandlingen av entreprenaden av Korsvägen och Haga.

Det gäller att hålla samman allt arbete som ska utföras inom entreprenaden och se till att inga frågor blir förbisedda. Rollen innebär också mycket samarbete med staden, olika verksamhetsutövare och om att vara tillgänglig för allmänheten och svara på deras frågor.

Vad är den största utmaningen med Västlänken utifrån ditt perspektiv?

Den största utmaningen enligt mig är att se till att staden fungerar bra under byggskedet. Och detta är extra viktigt just vid Korsvägen. Vid Korsvägen har vi en blandning dels av intensiv trafik, dels har vi också stora evenemang och verksamheter som lockar många besökare. Liseberg, Universum, Världskulturmuseet, Svenska Mässan, Gothia Towers, ja, listan kan göras lång.

Att få allt detta att flyta på ställer stora krav på oss och på entreprenörerna som ska bygga anläggningen. Det förfrågningsunderlag vi nu tar fram tillsammans med vår konsult måste vara så bra och tydligt att entreprenörerna sedan kan ta vid och bygga Västlänken på ett sätt som innebär så få störningar som möjligt för staden, allmänheten och resenärer.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Samarbetet med alla kollegor och andra i projektet. Att få möta människor med en annan kompetens än min egen och att vi tillsammans arbetar fram bra lösningar och en väl fungerande anläggning. Västlänken är ett tekniskt spännande projekt som kommer att innebära mycket för utvecklingen av Göteborgs stad och regionen.

Vad gör du för att koppla av?

Jag umgås med min familj och mina vänner. Jag tränar också judo och har tävlat i sporten. Numera blir det inte så mycket tävlingar utan jag lägger ganska mycket tid på att utbilda mig till domare istället. På så sätt kan jag bidra till sporten och fortsätta engagera mig i den.

Blir det mycket prat om Västlänken på fritiden?

Ja, ganska ofta. När jag berättar att jag arbetar i Västlänken blir många nyfikna och ställer frågor.