Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet med att förbereda träd i Haga för flytt skjuts fram

Tidigare var arbetet med att förbereda nio träd för flytt respektive skyddskonstruktion, inför bygget av Västlänkens station Haga, planerat att starta under kommande vecka (vecka 15). Det är nu framflyttat till vecka 16.

Tidigare var arbetet med att förbereda nio träd i Haga för flytt eller skyddskonstruktion planerat att starta kommande vecka (vecka 15). Vi kommer nu att skjuta fram arbetet så att det startar vecka 16.  Anledningen till att arbetet startar en vecka senare än planerat är att tillståndet från länsstyrelsen för så kallat intrång i kyrkotomt har överklagats. Vi inväntar nu domstolens besked i frågan.

Överklagandet berör fyra av de totalt nio träden, varav tre ska förberedas för att skyddas på plats och ett för flytt inför byggnationen av Västlänken. Träden behöver förberedas två växtsäsonger innan de flyttas eller schakt påbörjas och kan inte det ske så försämras förutsättningarna för att träden ska klara av att flyttas eller skyddas på plats.

Läs mer om de aktuella arbetena i tidigare artikel >>