Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ledningsomläggningar på Packhusplatsen, Göteborg. Foto: Kasper Dudzik
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stadstjänaregatan vid Nils Ericsonterminalen avstängd sista helgen i maj

Inför bygget av Västlänken behöver vi lägga om vissa ledningar i marken i Göteborg. Just nu utför vi ledningsomläggningar bland annat på Bergslagsgatan. För att kunna utföra arbetet på bästa sätt behöver vi stänga av Stadstjänaregatan under ett par dagar.

Från och med fredagen den 27 maj klockan 22:00 till och med måndagen den 30 maj klockan 05:00 stänger vi av Stadstjänaregatan vid Nils Ericsonterminalen. Detta för att vi ska kunna utföra det förberedande arbetet med att lägga om ledningar inför bygget av Västlänken. 

Avstängningen innebär att av- och påfarten till och från E45 vid Stadstjänaregatan kommer att vara avstängd under denna tid. Biltrafik till och från E45 och Nils Ericsonterminalen leds om via Kruthusgatan och Partihandelsgatan för att nyttja av- och påfarten vid Falutorget/Statoil Gasklockan, se karta nedan.

– Detta är den lösning vi tror kommer fungera bäst och vi hoppas att trafiken kommer att flyta på bra. Biltrafik till och från E45 kommer få köra en omväg via Kruthusgatan och vi kommer se till att det är bra skyltat. Gång- och cykeltrafiken kommer fortsatt kunna passera området, säger Josefin Larking, ansvarig trafik i projekt Västlänken.

Här informerar vi löpande om pågående arbeten och undersökningar inför Västlänkens bygge