Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar ledningsomläggningar på Bergslagsgatan. Foto: Trafikverket

Under sommaren har vi även lagt om ledningar bland annat på Bergslagsgatan. Foto: Trafikverket

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsomläggningar på Kruthusgatan

Inför bygget av Västlänken behöver vi lägga om vissa ledningar i marken i Göteborg. I augusti påbörjar vi arbeten på Kruthusgatan och för att kunna utföra dem på bästa sätt behöver vi stänga av Kruthusgatan för genomgående biltrafik.

Med start vecka 34, i slutet av augusti, stänger vi av Kruthusgatan för genomfartstrafik under cirka tio veckor. Gång- och cykeltrafiken påverkas inte nämnvärt utan kommer att kunna flyta på obehindrat och skyddas från arbetsområdet med barriärer och staket.

Vad gäller biltrafik kommer Kruthusgatan hållas öppen för in- och utfart under hela arbetsperioden, dock bara från ett håll.

– Vilken ände av gatan som hålls öppen varierar beroende på var på gatan arbetet utförs vid aktuell tidpunkt. Detta innebär att bilister inte alltid kommer kunna ta den närmaste vägen till eller från Kruthusgatan, utan ibland måste köra runt via E45, säger Josefin Larking, ansvarig trafik i projekt Västlänken.

Biltrafik för genomfart leds om via E45 enligt skyltning och vi kommer att uppdatera hänvisningarna för in- och utfart på Kruthusgatan allt eftersom arbetet framskrider.

Här informerar vi löpande om pågående arbeten och undersökningar inför Västlänkens bygge.