Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Visionsbild från en av Västlänkens framtida stationer. Foto: Abako Arkitektkontor

Visionsbild från en av Västlänkens framtida stationer. Foto: Abako Arkitektkontor

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kom och träffa oss på Kulturkalaset

Tisdagen den 16 augusti är det Västlänkens dag i Västsvenska paketets monter på Kulturkalaset. Temat för dagen är Västlänken under och ovan jord.

Vi bygger för framtiden. 2026 är Västlänken i drift, en tågtunnel under centrala Göteborg som ger staden en genomgående pendel- och regiontågtrafik. Den bidrar till både stadsutveckling och regionförstoring. Tre nya stationer gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten. Välkommen till Västsvenska paketets monter där vi på Trafikverket och Göteborgs Stad presenterar våra tankar om stationernas utformning under och ovan jord. Centralen, Haga och Korsvägen blir knutpunkter för resenärer, även utanför Göteborg.

Västsvenska paketets monter hittar du på Stora teaterns parkering.

Varmt välkomna!

Programmet tisdag 16 augusti

12.00–23.00 En satsning som öppnar för framtiden. Västsverige storsatsar på att utveckla vägar, järnvägar och kollektivtrafik. Vill du veta vad som är på gång? Kom till vår utställning om Västsvenska paketet.

12.00–23.00 Skicka en videohälsning till framtiden. Kliv in vår tidskapsel och spela in ditt meddelande till framtiden. Om 12 år kan du se resultatet på framtidsspaning2028.se

12.00–23.00 Västlänken under och ovan jord. 2026 är Västlänken i drift, en tågtunnel under centrala Göteborg som ger staden en genomgående pendel- och regiontågtrafik. Har du frågor om projektet? Kom och träffa representanter från Trafikverket och Göteborgs Stad.

14.00, 18.00, 20.00 Under jord – utformning och konst på stationerna (ca 20 min) Johny Lindeberg, Trafikverket

13.00, 17.00, 19.00 Ovan jord – stadsmiljön 2026 (ca 15 min) Göteborgs stad

14.30–16.30 Visning av digital 3D-modell – kör själv genom tunneln

16.00–20.00 Kom och prata Västlänken med projektcheferna Bo Larsson, Västlänken, Trafikverket och Karin Holmström, trafikkontoret, Göteborgs Stad

19.30 Nyfiken på – Västlänken i framtiden. Representanter från Ungdomsfullmäktige ställer frågor till projektcheferna Karin Holmström, Göteborgs Stad och Bo Larsson, Trafikverket. Hur tänker man kring bil- och cykeltrafiken i vår stad? Hur påverkas alla som bor i Göteborg? Kommer Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligga kvar där de ligger idag? Vad betyder "hållbar stad" och hur tänker man på miljön?