Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så här kan det se ut när vi lägger om ledningar. Här på Bergslagsgatan. Foto: Trafikverket

Så här kan det se ut när vi lägger om ledningar. Här på Bergslagsgatan. Foto: Trafikverket

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet med ledningsomläggningar fortsätter på Sankt Eriksgatan

I mars i år började vi det förberedande arbetet med att lägga om ledningar i marken inför bygget av Västlänken. Hittills har vi varit och arbetat bland annat på Packhusplatsen och Bergslagsgatan. I slutet av september börjar vi på Sankt Eriksgatan.

Vi lägger om ledningarna redan nu för att underlätta för bygget av Västlänken som börjar 2017/2018. Genom att flytta ledningar frigör vi mark så att kommande bygge kan utföras så smidigt som möjligt.

Stänger av del av Sankt Eriksgatan

I slutet av september påbörjar vi vårt arbete med ledningsomläggningar på Sankt Eriksgatan. Arbetet utförs på sträckan mellan Torggatan och Östra Hamngatan, en sträcka på cirka 90 meter. På grund av arbetet behöver vi stänga av denna del av gatan för biltrafik. Biltrafiken som kommer västerifrån på Sankt Eriksgatan hänvisas vidare via Torggatan för att sedan ta någon av tvärgatorna ut till Östra Hamngatan. Gående och cyklister kommer fortsatt att kunna passera på insidan av arbetsområdet.

Arbetet tar cirka åtta veckor och den del av Sankt Eriksgatan som berörs kommer vara avstängd under hela perioden. Vissa störningar i form av buller och vibrationer från maskiner kan förekomma på vardagar mellan 7:00 och 16:00 då arbetarna är på plats.