Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten och undersökningar

I och med ledningsomläggningar och andra förberedande arbeten har Västlänken börjat synas allt mer runt om i Göteborg. Vi gör även undersökningar och mätningar för att få bästa möjliga underlag inför bygget.

Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken gick in till mark- och miljödomstolen i mitten på februari. Dom väntas nästa sommar. Men redan nu finns tillstånd på plats för att göra vissa förberedelser innan byggnationen av Västlänken startar årsskiftet 2017/2018.

För att bygget av Västlänken ska kunna genomföras så smidigt som möjligt behöver vi göra vissa förberedande arbeten innan byggstart. En del av dessa arbeten syns mer än andra, till exempel de omläggningar av el- och vattenledningar som pågår. Omläggningarna på Norra Hamngatan, Packhusplatsen, Kruthusgatan, Bergslagsgatan och Sankt Eriksgatan är exempel på flera planerade eller redan genomförda arbeten runt om i staden.

Förutom ledningsomläggningar genomför vi andra förberedande arbeten som förstärkning av Kungsgaraget, Stadsarkivet och Gårdatunneln, omläggning av spårvägar vid Östra Hamngatan, flytt av Nordstans lastramp för varubilar och av ramper vid Örgrytemotet. Under våren och hösten 2016 har vi också förberett träd i Haga för att klara en flytt.

Följ länken för att läsa mer om våra pågående arbeten