Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så minskar vi störningarna under byggtiden

Bygget av Västlänken kommer att märkas och påverka omgivningen. Ljud och vibrationer från arbetet kan upplevas störande, och på vissa platser kommer trafiken att ledas om.

Vi kommer att göra vad vi kan för att minska störningarna. Redan innan själva byggarbetena börjar analyserar vi hur de kommande arbetet kan påverka omgivningen, och vad vi i så fall kan göra för att minska påverkan. Vi inventerar byggnader, undersöker marken och mäter ljudnivåer.

Under tiden vi bygger följer vi upp och mäter den påverkan som arbetet faktiskt har. För att minska störningar kan vi till exempel skärma av arbetsplatserna eller dämpa ljudet från arbetet på annat sätt antingen vid maskinerna eller vid de byggnader som berörs. Vi kan också justera hur vi spränger och till exempel spränga mindre och oftare eller större och mer sällan beroende på vad som är bäst för omgivningen.

Film

Om du vill veta mer om hur vi minskar störningarna under byggtiden kan du titta på den här filmen.