Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Teknik, miljö och fastighet stödjer projektet med specialistkompetens

Vi i Västlänken: Här berättar Camilla Rydén, enhetschef för Stora projekt Teknik, miljö och fastighet om sin roll i projektet.

Vad har du för bakgrund och hur hamnade du i projekt Västlänken?

Jag har i många år och i olika roller arbetat med informationshantering, det var också jag kom till Trafikverket och kontoret i Göteborg 2012. Jag anställdes då för att anta rollen som datasamordnare i projekt Västlänken. Sedan januari 2016 arbetar jag som enhetschef för Stora projekt Teknik, miljö och fastighet - Väst.

Enheten arbetar med att stödja projekten inom områdena anläggning, digital projekthantering, installation och miljö. Från oss får projekten specialistkompetens inom våra specifika ämnesområden. Då vi verkar inom olika områden och projekt så har vi mycket att lära av varandra, så erfarenhetsåterföring är en viktig del i vårt arbete.

Vad innebär din roll i Västlänken?

I min roll så handlar detta om att ha ett nära samarbete med projektet. Det gäller att hänga med på en övergripande nivå, vad händer i Västlänken nu och vad kommer näst. Vilka kompetenser kommer att behövas framöver? Hur ska vi göra för att hitta rätt stöd och tillhandahålla rätt resurser?

Som chef får jag hantera både hårda och mjuka frågor. Medarbetarna ska trivas och få möjligheter till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.

Vad är den största utmaningen med Västlänken utifrån ditt perspektiv?

Kommunikation, i stora projekt och organisationer är detta ofta en utmaning. Västlänken har många intressenter och kommunikationsvägar, både internt och externt.

Hur löser du utmaningen?

Jag försöker tänka på vem man behöver kommunicera med, vem kan behöva ta del av den informationen jag har. Det kan vara lika illa med för mycket information som för lite.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Jag lär mig något nytt varje dag. Det är roligt att få jobba med så mång trevliga och kompetenta människor och med ett så komplext infrastrukturprojekt som Västlänken.

Vad gör du för att koppla av?

Koppla av kanske jag borde lära mig, det är alltid något projekt på gång. Familjens hund ser till att det blir många och långa promenader, vilket även jag uppskattar.

Blir det mycket prat om Västlänken på fritiden?

Nej, inte så ofta nu. Men som daglig tågpendlare händer det att man hamnar i diskussioner om Trafikverket, med följdfrågor om Västlänken.