Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nils Ericson Terminalen, foto: Kasper Dudzik

Nils Ericson Terminalen
Foto: Kasper Dudzik

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Långsiktiga, trygga och säkra trafiklösningar

När vi planerar för hur trafiken ska fungera under bygget av Västlänken gör vi det långsiktigt. Det ska vara få omläggningar och de ska upplevas som permanenta, trygga och säkra.

Långsiktiga och säkra trafiklösningar

Vi arbetar för att trafiken ska ha så god framkomlighet som möjligt under tiden då bygget av Västlänken pågår. När vi  planerar för framtida trafiklösningar gör vi det långsiktigt och principen är att trafikomläggningarna ska vara få och ha en hög standard. Dessutom ska de upplevas som trygga och säkra.

Innan vi påbörjar våra schaktarbeten ser vi till att ha en trafiklösning på plats. Över schaktet där station Haga ska byggas, anlägger vi broar för fotgängare, cyklister, bil- och kollektivtrafik. När broarna är på plats flyttas trafiken successivt över och vi kan frigöra ytor för schaktarbeten. Broarna kan vi i stort sett bygga utan att påverka den genomgående trafiken.

- Målet med våra trafiklösningar är att vi ska upprätthålla samma tillgänglighet som idag. De ska gå att nå allt som finns i Göteborg - skolor, arbetsplatser och andra besöksmål som till exempel Liseberg. Man ska helt enkelt kunna färdas i och passera genom staden, berättar Josefin Larking, ansvarig trafik inom projekt Västlänken.