Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Station Centralen. Tunnelarbetare i tunnel. Station Korsvägen. Foto: Metro arkitekter, Mikael Ullén, White arkitekter.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Västlänken upphandlar tjänster

Göteborgs största infrastrukturprojekt Västlänken har byggstart 2018. Det närmaste halvåret har vi ett stort behov av att upphandla personal inom bland annat anläggningsteknik.

Projekt Västlänken och Olskrokens planskildhet håller på att bemanna upp sin organisation inför byggstart. I år är behovet 60 personer, främst byggledare inom bland annat berg, konstruktion, mark och ledningar. Men även till exempel projektingenjörer, geologer, mätning och mängdreglering.

- Nu när vi står inför byggstart av Västlänken behöver vi bemanna upp vår organisation. Vi behöver ha folk på plats som kan vara med och driva arbetet framåt i samverkan med entreprenörerna, säger Katarina Delvret, chef projektstab och ekonomi inom projekt Västlänken, Trafikverket.

Redan i augusti behöver vi 25 personer och ytterligare 35 till årsskiftet, främst kommer dessa att arbeta i huvudentreprenaderna som utförs med en hög nivå av samverkan. Förutom de mer byggtekniska kompetenserna behövs även specialister och stabsfunktioner.

- Västlänken är ett av Trafikverkets och Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi räknar med att sysselsätta cirka 150 personer i projektet under Västlänkens byggtid, sedan tillkommer entreprenörernas bemanning. Tillsammans blir vi runt 3000 personer, säger Katarina.

Västlänken är en åtta kilometer lång tågtunnel för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Tre nya stationer: Centralen, Haga och Korsvägen. Två tredjedelar av tunneln går genom berg och en tredjedel i jord. Bygget pågår mellan 2018-2026. Västlänken är uppdelad i fem huvudentreprenader: Centralen, Kvarnberget, Haga, Korsvägen och BEST. Budgeten beräknas till 20 miljarder kronor (2009 års prisnivå).

Upphandling
Upphandlingarna av tjänster sker i successivt och annonseras på Trafikverkets webbplats under aktuella upphandlingar och Trafikverkets upphandlingsplan. Anbudsansökningar sker genom Trafikverkets upphandlingssystem CTM.

Aktuella upphandlingar

Planerade upphandlingar

Frågor angående upphandlingar kontakta: Glenn Svensén, e-post: glenn.svensen@trafikverket.se