Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projektaktuellt juli 2017

Det här kan du läsa om i sommarens nummer av Projektaktuellt Västlänken!

Västlänken är ett projekt som väcker många funderingar och kanske oro. I det senaste numret av Projektaktuellt tar vi upp några vanliga frågor om bygget.Vår planering blir gradvis mer och mer detaljerad, vilket också innebär att vi kan berätta mer om vad som kommer att hända.

I sommarens nummer av Projektaktuellt tar vi upp en del vanliga frågor om bygget:

  • Hur lång tid blir jag påverkad av Västlänkens bygge? Beroende på om du bor eller bedriver din verksamhet invid spårtunneln, ovanför de bergrum där vi spränger ut berg för station Haga och Korsvägen eller invid ett större schakt, kommer bygget att märkas av i olika grad.

  • Kommer hela staden att vara uppgrävd? Hela sträckan kommer inte att vara uppgrävd samtidigt, däremot kommer vi att arbeta parallellt på olika ställen runt om i staden.

  • Går det att bygga i en stad på lera? Det finns mycket och djupa lager av lera i Göteborg. Att bygga här kräver därför djupa konstruktioner och omfattande grundläggning, men jorden beter sig inte oberäkneligt.

  • Vad händer med alla massor? Våra arbetsområden ligger intill större trafikleder och vi kan därför snabbt leda ut dem i det övergripande vägnätet. Massor från berguttagen från Korsvägen och Liseberg kommer till exempel att tas ut via arbetstunnlar och fraktas via Mölndalsvägen och E6:an till mottagningsplats i Kållered.