Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kronotopia – en tävling om konst i Västlänken

Nyfiken på hur den konstnärliga utformningen av Västlänkens stationer kan se ut? På Göteborgs stadsmuseum kan du mellan den 29 augusti och den 17 september se sju konstnärers idéförslag för den konstnärliga utformningen av stationerna Haga och Korsvägen.

Utställningen ingår i den internationella konsttävlingen Kronotopia som Trafikverket genomför tillsammans med Statens konstråd. Bidragen som visas upp innehåller olika koncept på den konstnärliga gestaltningen av stationsmiljöerna. Tillsammans med arkitekter och konstruktörer, är vinnarna sedan med och formar hur stationerna ska se ut.

- Det är unikt för en konstnär att få komma in så tidigt i projektet och få chansen att påverka och skapa miljöerna. Konsten ska integreras i stationsrummen, istället för att upplevas som ett tillägg i en färdig byggnad, säger Anni Renfors på Trafikverket som är specialist i arkitektur för Västlänken.

I oktober 2017 tillkännager juryn de två vinnande förslagen, ett per station. Till dess är tävlingsförslagen helt anonyma.

På utställningen visas även pågående arbete för den konstnärliga utformningen av Västlänkens station Centralen och området i anslutning till Olskrokens planskildhet. Vinnarna utsågs i Kronotopias första tävling som avgjordes i januari.

Tid: 29 augusti – 17 september
Plats: Göteborgs stadsmuseum, Norra Hamngatan 12

Öppettider tisdag – söndag 10.00 – 17.00, onsdagar öppet till 20.00
Tider för guidade visningar finns på museets webbplats.