Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Rafael Palomo

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortsatta förberedelser på Haga kyrkoplan

Med start den 11 september fortsätter vi arbetet med att förbereda träd på Haga kyrkoplan. Vi gör det för att de ska klara flytt eller för att skydda dem under bygget av Västlänkens station Haga.

Under våren 2017 påbörjade vi förberedelser av en bok på Haga kyrkoplan. Den 11 september fortsätter vi nu det arbetet. När det väl är dags att flytta boken, under hösten 2018, blir dess nya hemvist gräsytan som vetter mot Smyrnakyrkan. Under våra arbeten i september förbereder vi också en kastanj för skyddskonstruktion, för att den ska kunna stå kvar under bygget av Västlänkens station Haga.

Arbetet tar högst fem dagar och kräver inga avstängningar som påverkar trafiken i området. Förberedelserna pågår under dagtid.

Frågor och svar kring de förberedande arbetena i Haga

Frågor och svar om förberedelser av träd i Haga

Välkommen på seminarium!

Den 12 september arrangerar Trafikverkt och Göteborgs Stad i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet, ett seminarium om motiv och metoder att flytta stora träd. Vi har fått en unik möjlighet att bjuda in Gary Watson som är expert på balansen mellan krona och rotsystem i urbana växtmiljöer och vad som krävs för att lyckas med att flytta stora träd.

Under seminariet finns även tid för samtal, frågor och fika.

Program

  • Inledning av Trafikverket, Göteborgs stad och Sveriges lantbruksuniversitet
  • Föredrag av Gary Watson (på engelska)
  • Fika
  • Frågestund som leds av kvällens moderator, Lars Berggrund.

När: 12 september klockan 19.00-21.00.
Plats: Lilla Bommen 1 (Läppstiftet)
Ingen föranmälan krävs.