Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Framtidsdagen 2017 – en promenad i det nya Göteborg

Välkommen till en framtidspromenad längs Göta Älv där du får träffa de som planerar och bygger i centrala staden, ställa dina frågor, känna på maskinerna och komma in på en av de riktigt stora byggarbetsplatserna – den där Marieholmstunneln byggs.

Lördagen den 16 september kl. 1014 finns representanter från de olika projekten på plats utmed promenadvägen (se karta nedan).

Börja dagen i Älvrummet och besök sedan Hisingsbron som just börjat byggas strax bredvid. Vandra längs Drömmarnas kaj och prata med de som bygger till exempel Gullbergstunneln, Centralenområdet, Västlänken och Älvstaden. Fika längs vägen och klättra upp i en grävmaskin. Avsluta med ett besök på arbetsplatsen där Marieholmstunnelns andra tunnelelement just nu byggs.

Du kan också gå på poängpromenad, bli förvandlad av ansiktsmålare eller ta del av annan underhållning på plats. Vi bjuder på frukt, kaffe och festis.


Särskilda hålltider

Framtidspromenaden med guide Från Älvrummet till Marieholm med avgång kl. 10.30.

Marieholmsförbindelsen håller öppet hus mellan kl 11.00 och 14.00. OBS: Det förekommer trappor inne på byggarbetsplatsen. Cyklar får inte tas med in.

Tips för att ta sig till Framtidsdagarna

Res kollektivt. Gratis buss varje halvtimma, från Älvrummet till Marieholm, mellan kl. 11.00 och 14.00 för dig som inte har möjlighet att gå.

Gå eller cykla. Det finns begränsade möjligheter att parkera i området denna dag.

Välkomna!

Medverkande: Hisingsbron, Stadsbyggnadskontoret (Gamlestaden, Centralenområdet, Frihamnen, Ringön, Älvstaden), arkeologer från Nya Lödöse, E45 Lilla Bommen-Marieholm, Västlänken, Marieholmsförbindelsen, med flera.

karta över området i Göteborg, Framtidsdagarna