Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ansökan om överprövning avslagen

Förvaltningsrätten i Falun beslutade idag att avslå ansökan om överprövning av tilldelningen av entreprenad Haga i Västlänken.

I juni tilldelades ett konsortium bestående av det turkiska bolaget Gülermak, italienska Astaldi och norskägda Segermo uppdraget att bygga stationen. Tilldelningen överklagades av konsortiet NCC och tyska Wayss & Freytag som hade det näst högsta anbudet. De menade i sin överprövning att det saknades dokumentation på att det vinnande anbudet uppfyllde kraven som ställts och ville att utvärderingen skulle göras om.

Förvaltningsrätten har gått på Trafikverkets linje och väljer att avslå ansökan om överprövning.

- Det känns väldigt bra att domen var så tydlig och kom så snabbt, säger projektchef Bo Larsson. Nu kan vi gå vidare i planeringen för bygget av station Haga tillsammans med entreprenören.

Entreprenaden är värd 2,3 miljarder kronor. Det vinnande anbudet hade lämnat lägst pris, vilket var 1 miljard kronor lägre än det näst högsta anbudet.

Tidigare nyhet om tilldelningen

Förvaltningsrättens dom (pdf-fil, 479 kB öppnas i nytt fönster)