Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bra resultat i Västlänkens medarbetarundersökning

Medarbetarna i projekt Västlänken har ett högt engagemang, stort förtroende för sina chefer och är stolta över sina arbeten. Det visar Trafikverkets senaste medarbetarundersökning.

I en tidigare artikel uppmärksammar vi skriverier i media om tystnadsplikt inom Trafikverket. Trafikverkets ledning tog dessa uppgifter mycket allvarligt och ville invänta årets medarbetarundersökning, för att fånga upp eventuella indikationer på detta. Resultaten har nu kommit och såväl Trafikverket övergripande som projekt Västlänken får mycket bra resultat.

Mätningen fokuserar på engagemang, vilket resulterar i engagerad medarbetarindex (EMI). Trafikverkets övergripande EMI är 76, vilket enligt MIND research, som utfört mätningen, är ett mycket gott betyg.

- Det är glädjande siffror, inte minst eftersom en av våra grundläggande värderingar är just engagemang. Mätningen visar också att medarbetarna är mycket lojala och i stor utsträckning skulle rekommendera Trafikverket till en vän, säger HR-direktör Niclas Lamberg.

Projekt Västlänken har ett EMI på 87, vilket tyder på mycket engagerade medarbetare.

- Det här förstärker den positiva bild jag har av kulturen inom både Trafikverket och projekt Västlänken. Det stämmer även väl med resultaten av våra undersökningar och seminarium kring samverkan i projektet, konstaterar Bo Larsson, projektchef för Västlänken.

Allra högst omdömen fick frågorna som handlar om respekt, trygghet och tillit. Medarbetarna känner sig trygga och respekterade samt upplever tillit från närmaste chef.