Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Göran Assner
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första spadtaget

Den 30 maj togs det första spadtaget för Västlänken vid en ceremoni i anslutning till en byggarbetsplats vid Korsvägen.

- Det här är ett viktigt projekt, inte bara lokalt och regionalt, utan även nationellt. Göteborg är en viktig nod för persontrafik, yrkespendlare och inte minst näringslivet med Göteborgs Hamn, sa Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon på plats.

De övriga talarna vid ceremonin var Mattias Landgren som är statssekreterare på näringsdepartementet, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson och Johnny Magnusson som är regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen.

Bygget av Västlänken börjar nu stegvis komma igång vid de olika byggarbetsplatser, bland annat inleder man med att bygga arbetstunnlar. Det är tunnlar som under bygget ska användas för att transportera ut massor samt för att transportera in material. När Västlänken är färdig kommer de att användas som servicetunnlar. Detta arbete märks först vid Korsvägen och Linnéplatsen.

Mer information om vad som händer i de olika deletapperna finns här.