Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mer konst och kreativitet i Göteborg!

Är du konstnär, kreatör eller har en kreativ idé som du skulle vilja förverkliga? Nu finns möjligheten att anmäla intresse till att bidra med din idé på något av våra plank.

Under tiden vi bygger Västlänken vill vi använda våra byggplank som en mötesplats för kreativa aktiviteter och konstnärliga uttryck.

Under hösten 2018 kunde vi berätta om vårt arbete med att skapa mer kreativitet kring våra byggarbetsplatser. Runt om i centrala Göteborg kommer flera kilometer byggplank att sättas upp kring arbetsplatserna för Västlänken. Dessa ytor vill vi bland annat tillägna kreativa idéer som väcker intresse. På så sätt vill vi bidra till ökad trygghet då platserna besöks och betraktas av många förbipasserande.

Startskottet för arbetet gick vid Linnéplatsens arbetsplats där två konstnärer från Konstepidemin fick möjligheten att uppföra sina konstverk på byggplanket. Du kan läsa mer om konsten vid Linnéplatsen här.

Anmälan för att delta sker på vår webbplats där du också kan läsa mer om arbetet som går under namnet "Planksidan".

Läs mer om "Planksidan" här