Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny gång- och cykelväg mellan Nils Ericsonterminalen och Kruthusgatan

Den 14 augusti stängs gång- och cykelvägen från Nils Ericsonterminalen och längs med arbetsområdet för Västlänkens deletapp centralen fram till Kruthusgatan 17.

Den befinliga gång- och cykelvägen kommer att vara avstängd under cirka 4-5 veckor. En ny gång- och cykelbana som går tvärs över arbetsområdet för Västlänkens deletapp centralen kommer att byggas  mellan Kruthusgatan och Gullbergsvassgatan. För att ta sig mellan Nils Ericsonterminalen och Kruthusgatan  behöver samtliga gående och cyklister använda den befintliga gång- och cykelbanan på Gullbergsvassgatan för att i höjd med rondellen efter Gokartcentralen använda sig av den nya gång- och cykelbanan som upprättas över arbetsområdet. Se nedan bild som beskriver den nya vägen.

Omledningen sker på grund av säkerhetsskäl då en del av våra arbeten som sker nära intill befintlig gång- och cykelbana innebär tunga lyft av höga armeringskorgar och för att i samband med arbetena förhindra någon olycksrisk.

gc-bana kruthusgatan.jpg

Röd markering på bilden visar den nya vägen. Gul markering den befintliga väg som kommer att stängas.