Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Adam Algotssons väggmålning Save the animals kommer att pryda bullerplanket vid Korsvägen.

Adam Algotssons väggmålning Save the animals kommer att pryda bullerplanket vid Korsvägen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se konstverket växa fram på Korsvägens plank

Idag påbörjar Adam Algotsson arbetet med sitt konstverk ”Save the animals” på Korsvägens bullerskyddsplank. Konstverket kommer att bli ca 40 meter långt och finnas på planket fram till den första augusti 2020.

Konstnärens beskrivning av verket

Vacker/ färgstark konstverk som mixar djurmotiv med graffiti. Jag använder graffitin som ett skydd på t.ex näbbar /horn och liknande på djuren för att skydda dem mot utrotning ungefär som när de målar betarna på elefanter röda eller rosa i Afrika för att tjuvjägare inte ska skjuta dom. Konstverket kan uppfattas som musik i de abstrakta elementen där rörelsen påminner om rytmen i musik. När jag skapar lyssnar jag alltid på 70 tals funk/jazz för att föra in extra mycket rytm i verket.

Se väggmålningen växa fram under de närmsta veckorna

Arbetet med väggmålningen kommer att pågå i cirka två veckor. Byggställning kommer att finnas på plats i gångstråket vid planket mellan Universeum och övergångstället vid Korsvägen, men det finns gott om plats för förbipasserande.

Konst på Västlänkens plank

För att lindra byggplankens negativa påverkan vill vi i väntan på att Västlänken står klar använda dem som en mötesplats för kreativa aktiviteter och konstnärliga uttryck. Läs mer om konsten på våra plank