Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Bild på en av båtarna som hittats i deletapp Kvarnbergets södra arbetsområde. Foto: Arkeologerna.

Ytterligare tre båtar funna vid gamla Masthamnen

Arkeologerna, som arbetar med undersökningar vid deletapp Kvarnberget, har hittat nya fynd. I vårt södra arbetsområde har tre båtar, keramikgods och flera mynt hittats.

Vi har ett tätt samarbete med Arkeologerna som är en del av Statens historiska museer. Arkeologerna ansvarar för de arkeologiska utgrävningarna hos oss i Västlänken och dokumenterar och bedömer vad som ska göras med de fynd som påträffas. Våra arbetsplatser gränsar ibland till historiskt intressanta platser där vi till följd av våra arbeten bidrar till möjligheten att undersöka och läsa oss mer om Göteborgs historia.

I deletapp Kvarnbergets södra arbetsområde har bland annat ytterligare tre båtar hittats. I anslutning till båtarna har arkeologerna även hittat flera mynt och en keramikskål. De nya fynden hittades i en del av Masthamnen som inte fylldes igen förrän på 1800-talet. Båtarna är därför troligtvis yngre än de som hittats tidigare i en annan del av hamnen, men någon datering har inte gjorts än. Läs mer om de nya fynden hos Arkeologerna.