Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart startar tunnelarbetet genom Gullberg

I början av maj inleddes sprängningsarbetet på Gullbergets östra sida. Inom kort går vi in i nästa skede med tunneldrivning som planeras att starta i början av juli. Sprängningarna sker då två gånger i veckan i cirka ett år.

Under tunneldrivningen kommer vi att spränga två gånger i veckan på vardagar mellan klockan 09:45-10:15 eller 15:00-15:30. Tunneldrivning sker i en arbetscykel med sex olika moment. Du kan läsa om dessa sex moment här.

Hur påverkas omgivningen? 

Inför varje sprängning görs säkerhetskontroller, arbetsområdet utryms och all trafik stoppas. Före sprängning ljuder korta signaler som följs av en kort tystnad strax före sprängning. Efteråt kommer en lång signal som betyder att sprängning är över. När arbetet kommit en bit in i tunneln ändrar ljudet karaktär och hörs inte lika mycket.

Vid varje sprängning kommer biltrafiken, gående och cyklister på Gullbergsvassgatan, öster om Gullberget i höjd med Olskroksmotet, och Emerentias backe att stoppas i båda riktningar i ungefär 10-15 minuter. Flaggvakter står vid infart och vägar kring arbetsområdet. Allteftersom vi kommer längre in i tunneln bedöms det vara säkert att ta bort några av avspärrningarna vid sprängning i området.

Förvarning om sprängning

Du som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra arbeten kan få en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt närområde. Du anmäler dig via ett webbformulär och väljer om du vill få en förvarning via sms, e-post eller bli uppringd. Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.