Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tre konstverk föreställande en röd haj, två kvinnoansikten i profil, samt en blåmes.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tävling: Vilket plankkonstverk är din favorit?

Runt om våra arbetsområden pågår en konstutställning på byggplanken. I sommar har du som tittar på konsten chansen att vinna en exklusiv rundtur i en av våra tunnlar, genom att berätta vilket verk du gillar bäst.

Västlänkens arbetsområden är omringade av gröna byggplank. Planken är inte bara till för att avskärma, de fungerar också som en kreativ mötesplats där olika konstnärer får möjlighet att sätta sin prägel på en del av Göteborg.

Nu när många planerar att semestra på hemmaplan vill vi passa på att tipsa om att gå på konstrunda bland våra utsmyckade plank. Du har även en chans att vinna en guidad visning i en av våra tunnlar.

Tävlingen hålls på Instagram och arrangeras av vårt konto @vastlanken.

Vem kan delta i tävlingen?

Tävlingen är öppen för alla över 18 år. För att delta i tävlingen behöver du ha ett öppet (icke privat) Instagramkonto.

För att delta i tävlingen gör du så här: 

Ta ett foto på det konstverk du tycker mest om.

Skriv en motivering till varför du tycker bäst om det verket. Vilka känslor väcker det, är det inspirerande, vad får det dig att tänka på?

Publicera bild och text som ett inlägg på Instagram.

Märk ditt inlägg med hashtaggen #västlänken.

Tävlingen pågår mellan den 2 juli och den 31 augusti 2020.

Vem vinner? 

När tävlingsperioden är slut kommer en jury att läsa och titta på alla bidrag. Därefter utses tre vinnare. Vi kontaktar vinnarna genom att skicka ett direktmeddelande till dem på Instagram. Genom att delta i tävlingen godkänner du att vi kontaktar dig på det sättet.

Vad vinner man? 

Vinnarna får ta med sig en vän på en exklusiv guidad visning i en av våra tunnlar. Under visningen får de lära sig mer om hur vi arbetar med sprängningar i berg, och det ges en unik möjlighet att upptäcka en spännande ny plats i Göteborg!

Visningarna anordnas under hösten 2020. Resa och boende i samband med tunnelvisningen ordnas och bekostas av vinnarna själva.