Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Medarbetare från Trafikverket presenterar med hjälp av en karta hur Västlänken kommer passera under Liseberg och Korsvägen.

Trafikverkets medarbetare presenterade bland annat hur Västlänken kommer passera under Liseberg och Korsvägen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Chalmerister på uppskattat studiebesök på Västlänken

I samarbete med CMB genomförde Västlänken och Olskroken planskildhet i förra veckan ett studiebesök för studenter från Chalmers som läser management och ledarskap för byggbranschen.

- Samarbetet vi har med CMB ger oss möjlighet att visa studenter att vi är en framtida arbetsgivare och ge dem en inblick i hur vi arbetar, säger Magnus Eriksson, projektledare på Korsvägen.

Det var ett mycket uppskattat studiebesök. 44 studenter från Chalmers som läser masterutbildningen Design and Construction Project Management besökte projektets deletapp Korsvägen den 24 september och fick lära sig mer om projektet som helhet och om deletapp Korsvägen.

- Stationsbygget vid Korsvägen utgör med sin komplexitet både ett spännande stadsbyggnadsprojekt och en viktig milstolpe i framväxten av det framtida Göteborg. För studenterna som går första året på masterutbildningen DCPM (Design and Construction Project Management) på Chalmers gav samtalen med byggledarna en blick in i en möjlig framtida yrkesroll och samtidigt en bild från insidan av det omtalade Västlänken-projektet, säger Kristin Östling, kommunikatör på CMB.

Självklart var besöket anpassat efter omständigheterna med Covid-19. Studenterna kom i två grupper och allt genomfördes utomhus. Flera byggledare från projektet berättade om vad arbetet i projektet innebär och vilka utmaningar som finns.

- Samarbetet vi har med CMB ger oss möjlighet att visa studenter att vi är en framtida arbetsgivare och ge dem en inblick i hur vi arbetar. Frågorna vi fick vara intressanta och många och det känns som vi kunde förmedla en bra bild av projektets många frågor, säger Magnus Eriksson, projektledare på Korsvägen.

CMB är en arena för akademi och näringsliv. I CMB arbetar akademi, företag och offentliga aktörer tillsammans för att med forskning, kunskapsutbyte och utbildning utveckla samhällsbyggnadssektorn.

Kort och gott vill man koppla ihop akademin med bransch och marknader för verkliga verksamheter. Det utmynnar i olika former av initiativ, till exempel ett studiebesök för studenter på ett av Sveriges största infrastrukturprojekt – Västlänken och Olskroken planskildhet. 

Trafikverket är en av medlemmarna i CMB och Bo Larsson som är projektchef sitter med i styrelsen.

- Management är en mycket viktigt del i genomförande av projekt Västlänken och Olskroken planskildhet. Att tillsammans med medarbetarna i en organisation, bidra till Göteborg och Västsveriges utveckling är mycket stimulerande, säger Bo Larsson, projektledare.

Projektets ambition är att bjuda in till fler studiebesök när pandemin är över. 

Läs mer om CMB