Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På bilden syns det när vi arbetade med att förstärka Götatunneln under 2018. På bilden syns två betongbilar och en grävmaskin som arbetar i Götatunneln.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mark- och miljödomstolen godkänner Trafikverkets överklagan för bullrande arbete nattetid i Götatunneln

Trafikverket överklagade Länsstyrelsens beslut att inte få utföra bullrande arbeten dygnet runt när vi förstärker Götatunneln till mark- och miljödomstolen. Nu har domstolen godkänt Trafikverkets överklagan.

I december avslog Länsstyrelsen i Västra Götaland vår ansökan om att få utföra bullrande arbeten dygnet runt vid Kanaltorget och på dag- och kvällstid vid Otterhällan. Trafikverket delade inte Länsstyrelsens bedömning utan anser att med arbeten dygnet runt vid Kanaltorget så kan vi sammantaget minimera vår omgivningspåverkan och våra samhällsekonomiska effekter på trafiken. Därför överklagade vi beslutet. I går meddelade mark- och miljödomstolen att de går på Trafikverkets linje och ändrar Länsstyrelsens beslut till att arbeten får utföras dygnet runt.

Det innebär att vi från och med nu har möjligheten att utföra bullrande arbeten dygnet runt vid Kanaltorget och mellan klockan 07-22 vid Otterhällan.

- Nu arbetar vi med vår entreprenör för att kunna ställa om produktionen till att arbeta dygnet runt. Vår ambition är att kunna påbörja arbeten dygnet runt om cirka en månad, säger Markus Rangmar, delprojektledare Kvarnberget.

- Ursprungligen skulle förstärkningsarbetet i Götatunneln vara färdigt 4 juni. I och med att vi inledningsvis fick arbeta på dagtid har vi tappat tid vilket påverkar sluttiden för arbetena. Hur mycket tid vi tappat håller vi på och analyserar nu, och får återkomma med mer information framöver, fortsätter Markus.

Hittills har de bullrande arbetena med att förstärka Götatunneln pågått på dagtid mellan klockan 07-19.

Tillfällig vistelse

När beslut fattats om att arbeta dygnet runt kan starta kommer de närboende som är berörda att kontaktas via brev. Tillsvidare gäller tillfällig vistelse för berörda närboende på dagtid mellan klockan 07-19.

Här och här kan du läsa mark- och miljödomstolens beslut (pdf-filer, öppnas i ett nytt fönster).

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.