Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En så kallad siglankiosk som innehåller fiber coh kablar för järnvägsanläggningen har nyliegn flyttats i deletapp Centralen. er för den var i vägen för schaktet.

Den här signalkiosken har flyttats hundra meter för den var i vägen för schaktet.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inte en glasskiosk utan en signalkiosk flyttad

Vi flyttade nyligen på en signalkiosk i deletapp Centralen. Den innehåller fiber och kablar som styr signaltekniska objekt i järnvägsanläggningen.

Kiosken stod ursprungligen i området närmast väster om Gullberget och behövde flyttas för att vi ska komma åt att schakta för Västlänkens betongtunnel som ska ansluta till bergtunneln genom Gullberget.

Att lyfta en kiosk som väger 15 ton, ställer inte minst på grund av pandemin höga krav på förberedelser, planering och tidplaner. Säkerhet är A och O.

Kiosken flyttades med hjälp av två mobillyftkranar genom en terräng med schakt, tillfälliga broar, provisoriska spår och spår som sedan ska rivas.

Flytten skedde på natten för att störa tågtrafiken så lite som möjligt. Kiosken har nu kopplats in och tågtrafiken har återupptagits. Järnvägsspåren väster om Gullberget har nu rivits och vi påbörjar de schaktarbete som måste göras.

Flytten av signalkiosken ingår i våra så kallade BEST-arbeten. BEST står för bana, el signalsystem och telekommunikation och är de arbeten och installationer som ska till för att tågen slutligen ska kunna börja trafikera banan.

Läs mer om BEST på sidan Att bygga järnväg i Västlänken, på denna webb. 

 Att bygga järnväg i Västlänken 

Läs mer om BEST på sidan Så bygger vi om järnvägen i Olskroken, på denna webb. 

Så bygger vi om järnvägen i Olskroken