Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skisser station Johannes Norlander Arkitektur, bild ormkonstverk Huang Yong Ping.

Skisser station Johannes Norlander Arkitektur, bild ormkonstverk Huang Yong Ping.

Station Haga

Med Station Haga får Göteborgs västra stadsdelar en snabbare länk till övriga regionen och vice versa. En ny viktig knutpunkt för kollektivtrafiken skapas.

Västlänkens station i Haga får en viktig funktion för utvecklingen av västra Göteborg. Norra Masthugget och Skeppsbron hör till kommande stadsbyggnadsprojekt och redan i dag bor drygt 17 000 människor inom cirka tio minuters gångavstånd från den planerade stationen. Dessutom studerar och jobbar runt 36 000 människor i området.

Med Station Haga får också de västra stadsdelarna en snabbare länk till övriga regionen. En ny viktig knutpunkt för kollektivtrafiken skapas. Resenärerna tar sig från plattformen upp till marknivån via ett mellanplan.

Stationens norra uppgång har två entréer, en i Alléstråket och en vid Pustervikskajen. Stationens södra uppgång placeras i den nya byggnad som Handelshögskolan planerar.