Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustrationsexempel Station Korsvägen. Illustration:Abako Arkitektkontor

Station Korsvägen

Evenemangsstråket och många stora verksamheter och arbetsplatser gör Korsvägen till en viktig knutpunkt i Göteborgs kollektivtrafiknät. Västlänkens station Korsvägen bidrar till en ökad tillgänglighet till området.

Korsvägen är en viktig knutpunkt i Göteborgs kollektivtrafiknät. Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg, Svenska Mässan, Valhalla och Scandinavium ligger alla på Evenemangsstråket i närheten av Västlänkens station på Korsvägen.

I dag bor det runt 14 000 människor inom cirka tio minuters gångavstånd från Korsvägen och ungefär 20 700 jobbar i området. Det innebär att många människor rör sig i omgivningen. Vi planerar för lösningar så att tillgängligheten till Korsvägen och verksamheterna i området fortsatt ska vara bra under tiden som vi bygger Västlänken.

Genom att dra Västlänken under Liseberg förkortar vi byggtiden samtidigt som störningarna runt Korsvägen och Örgrytevägen minimeras. För att störa Lisebergs verksamhet så lite som möjligt planerar vi arbetena tillsammans med nöjesparken.

Station Korsvägen kommer att ligga relativt djupt och kommer därför att ha ett mellanplan. Uppgångarna placeras så att kollektivtrafikresenärer enkelt ska kunna byta trafikslag, och ta sig till och från stationen tryggt och smidigt.