Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Mikael Ullén.

Förvarning om sprängningar i Västlänken

Vi strävar efter att minska våra störningar i Västlänken. En del störningar är oundvikliga, till exempel buller och vibrationer från sprängningar. Vill du som närboende få en förvarning innan sprängning kan du anmäla dig till vår sprängvarningstjänst.

Vi erbjuder dig som bor eller har verksamhet inom 300 meter ifrån Västlänkens byggarbete en tjänst där du blir förvarnad innan sprängning. Cirka 30 minuter innan en sprängning i ditt närområde kan du som vill få en förvarning via sms, e-post eller genom att bli uppringd på telefon.

Det är inte säkert att du kommer att störas av en sprängning även om du bor eller har verksamhet i närområdet. Hur mycket en sprängning hörs eller känns varierar.

Anmäl dig till tjänsten

Du anmäler dig via länken här. I formuläret anger du namn och adress samt väljer vilket sätt du vill bli förvarnad på. Du kan bara ange ett alternativ. Vill du uppge mer än en adress behöver du göra en separat anmälan för varje adress.

Om du har anmält dig till tjänsten kommer du att bli meddelad cirka 30 minuter innan vi spränger inom 300 meter ifrån den adress du angivit. Om du störs av någon av våra sprängningar trots att du bor eller har verksamhet mer än 300 meter ifrån vårt arbete, vänligen hör av dig till Trafikverkets kontaktcenter, se Kontakta oss på denna sida.

Har förvarningarna upphört?

Om du tidigare fått förvarningen och nu upplever att du inte längre får den kan det bero på att tunneldrivningen gått framåt i tunneln och att du därför fallit ur radien på 300 meter. Om du fortfarande upplever att du påverkas av våra sprängningar och vill ha förvarningen kan du gå in och göra en ny anmälan till tjänsten. Uppge då en adress som ligger närmare våra sprängningar. I vår digitala karta kan du se hur långt vi kommit i de olika arbetstunnlarna just nu med rosa markeringar.

Här kan du se den digitala kartan

Avanmälan

Det gör du via de instruktioner för avregistrering som finns i varje sms och e-postmeddelande. Har du telefonuppringning avanmäler du via Kontaktcenter, se Kontakta oss på denna sida.