Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tidigare arbeten med ledningsomläggningar.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten på Östra Hamngatan

I början av april kommer vi att påbörja etapp ett av tre med förberedande arbeten på Östra Hamngatan.

Arbetena vi kommer att utföra är ledningsomläggningar, flytt av spårvagnsspår och omplacering av två träd. Vi kommer att genomföra arbetet i etapper och hela arbetsperioden beräknas att pågå mellan april till slutet av oktober.

  • Etapp ett – ledningsomläggningar och flytt av två träd på Östra Hamngatan. Ett träd omlokaliseras permanent och det andra trädet förflyttas tillfälligt och återvänder till samma plats om fyra år. Arbetet i etapp ett beräknas att pågå mellan april och mitten av maj.

  • Etapp två – vi lägger om ledningar, bygger vändslinga för biltrafiken och flyttar spårvagnsspår på Östra Hamngatan. Etapp två planeras att inledas i slutet av maj och pågår till mitten av september. 19 juni-20 augusti är spårvagnstrafiken avstängd och under den perioden ändrar vi läge på spåren.

  • Etapp tre – ledningsomläggningar från Östra Hamngatan till Kanaltorget. Arbetsperioden bedöms att börja i september och vara avslutad i slutet av oktober.

Framkomlighet

Vi kommer att leda om biltrafiken, gående och cyklister för att kunna utföra arbetena. Klicka här (pdf-fil, 118kB, öppnas i nytt fönster) för att se hur biltrafiken, gående och cyklister hänvisas under etapp ett. Mer detaljerad information om deletapp två och tre kommer framöver.