Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya förberedelser på Östra Hamngatan

Med start i juni kommer vi att påbörja etapp två av förberedande arbeten på Östra Hamngatan.

Arbetet på Östra Hamngatan är uppdelat i tre etapper. I etapp två kommer vi att lägga om ledningar, bygga vändslinga för biltrafiken och flytta spårvagnsspår. För att vi ska kunna utföra dessa arbeten kommer biltrafiken att ledas om.

Östra Hamngatan kommer vara öppen för genomfartstrafik för biltrafikanter från Sankt Eriksgatan, men inte från Brunnsparken. Biltrafikanter från Brunnsparken hänvisas till Spannmålsgatan eller att vända i vändslingan på Östra Hamngatan.

Gående och cyklister hänvisas till den västra och östra sidan av Östra Hamngatan. I etapp två kommer vi företrädesvis att arbeta mellan klockan 07:00 och 18:00. Klicka här (pdf-fil,150 kB, öppnas i nytt fönster) för att se hur planeringen för hur bilister, gående och cyklister är under etapp två. När etapp två är klar kommer vändslingan på Östra Hamngatan att flyttas norrut och ligga kvar i minst fyra år. Störningar i form av buller kommer förekomma under arbetsperioden.

Mer detaljerad information om etapp tre kommer framöver.