Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Götatunneln
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byte av tunnelrör för arbete i Götatunneln

Sedan i somras är Götatunneln enkelriktad då vi påbörjade förstärknings- och underhållsarbeten. Dessa beräknas vara klara i sin helhet i mitten av december.

Vi har fram till nu arbetat i det tunnelrör som går i östlig riktning mot centralen från Järntorget och nu är arbetet i detta tunnelrör klart. Natten mellan söndag den 30 september och måndag 1 oktober kommer vi därför att flytta över trafiken till det södra tunnelröret, så att förstärkningsarbetena kan påbörjas i det andra.

Den enkelriktning som har varit fram tills idag kommer att gälla även fram till dess att vi är klara, men kommer innebära en viss trafikomläggning, se bild. Vid trafikomläggningen kommer även ny skyltning sättas upp.

Den största skillnaden blir om man ska ner i tunneln från centralenområdet. Man kommer då att komma ner i tunneln via det som normalt används som avfartsramp. Följ vägvisning på plats.

Karta över arbetena i Götatunneln: