Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbete på Bergslagsgatan vid Nils Ericssonterminalen

Med start i början av januari 2019 och cirka tio veckor framåt kommer arbete att ske på Bergslagsgatan vid Nils Ericssonterminalen.

Arbetet gäller förläggning av kanalisationsrör. För att inte hela Bergslagsgatan ska bli blockerad kommer arbetet att ske i flera etapper under arbetsperioden och olika former av trafiklösningar kommer att tillämpas.

Arbetsområdet sträcker sig från tomten från den gamla bensinstationen i norr och fram till södra delen av Nils Ericssonterminalens område. För att möjliggöra olika trafiklösningar kommer refuger och kantsten att rivas. Schakt kommer att grävas där kanalisationsrören ska ligga. När en etapp är klar asfalteras ytan och återställs innan arbetet går vidare till nästa etapp. När arbetet är klart återställs såväl refuger som kantsten. Arbetet kommer att ske måndag till torsdag mellan 07–19 samt fredagar mellan 07–13.

Påverkan på trafik

Trafiken separeras från arbetsområdet med olika typer av barriärer och staket. Framkomligheten kommer att påverkas i området och begränsas. Det kommer dock vara möjligt att passera området för samtliga trafikanter. Se Trafik Göteborgs webbplats för aktuell trafikinformation (extern webbplats)

Karta: