Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikomläggning på Nils Ericsonsgatan 17 juni

Den 17 juni sker nästa stora trafikförändring i Centralenområdet. Då stängs Nils Ericsonsgatan norrut mot ”baksidan” av Centralstationen.

Eftersom gatan stängs norrut, innebär det att du som kommer körande från Åkareplatsen-hållet inte längre kan nå Centralstationens korttidsparker. För att köra till korttidsparkeringen på baksidan av Centralen måste du istället välja någon av de befintliga vägarna på den norra sidan av Centralstationen/Nils Ericsonsterminalen. Biltrafiken når Götatunneln eller E45 genom att köra runt området via E6 och Gullbergsmotet. Notera att du som kommer körande på Nils Ericsonsgatan från Åkareplatsen fortfarande kan köra norrut mot Götaälvbron och Hisingen även efter den 17 juni.

En ny infart till Nordstans parkeringshus öppnas söderifrån via Nils Ericsonsgatan. Här vill vi flagga lite extra för att följa skyltningen noga efter den 17 juni så att du som kör bil inte av misstag hamnar på Hisingen. Cykeltrafiken leds igenom på båda sidorna av Nils Ericsonsgatan.

För den som åker kollektivt via Centralenområdet gäller att flera busslinjer som kör på Nils Ericsonsgatan har fått ett nytt hållplatsläge vid hållplats Nordstan. Dessutom bör man här vara beredd på något längre restider, vilket beror på den begränsade framkomligheten och den ökade störningskänsligheten i området.

Bland övriga trafikpåverkande händelser i området kan nämnas att Gullbergs Strandgata mellan Vikingsgatan och Hamntorgsgatan är stängd sedan den 13 maj och fram till november.

tgbg_centralen_190529_k3.jpg